Bahan:
250 gr makaroni (shells)
250 gr isi ayam
2 batang sawi
1 batang carrot
1 bungkus rempah sup bonjot
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 cm halia
1 sudu mentega
2 sudu besar minyak masak
Garam dan serbuk perasa secukup rasa
Daun sup, daun bawang dan bawang goreng (untuk hiasan)
Cara membuat:
Masakan 2 liter air bersama dengan mentega dan garam sehingga mendidih
Masukkan makaroni dan masak sehingga 10-12 menit
Angkat dan toskan
Ayam dipotong kecil dan dibersihkan
Bawang merah, bawang kecil ditumbuk lumat
Panaskan 2 sudu besar minyak masak dan tumis bahan yang ditumbuk tadi sehingga garing
Masukkan ayam dan 4 cawan air serta sup bonjot
Biarkan ia mendidih
Masukkan sayur-sayuran, garam dan serbuk perasa
Sesuaikan rasanya
Akhir sekali masukkan makaroni dan hidangkanlah bersama daun bawang, daun sup dan bawang goreng.
Sumber:
http://www.geocities.com