Bahan
150 gr daging lembu
5 ulas bawang merah ½ kg ubi kentang
2 biji telur ayam
1 sudu the serbuk lada sulah
1 tangkai daun sup dan daun bawang
Garam dan serbuk perasa secukupnya
Minyak untuk menggoreng
Cara membuat
Daging dibersihkan, dicindang dan toskan airnya
Kupas ubi kentang dan hiris tipis-tipis kemudian rendamkan ke dalam air garam
Bawang merah dimayang
Daun sup dicincang halus
Panaskan minyak, goreng kentang hingga kuning kemudian toskan minyak
Tumbuk kentang bersama bawang merah
Gaulkan daing, daun sup, garam, serbuk perasa dan lada sulah ke dalamnya
Telur dipukul hingga kembang
Kepalkan kecil-kecil bahan daging
Celupkan ke dalam telur dan gorengkan sehingga kuning
Angkat dan hidangkan
Sumber: http://www.geocities.com
150 gr daging lembu
5 ulas bawang merah ½ kg ubi kentang
2 biji telur ayam
1 sudu the serbuk lada sulah
1 tangkai daun sup dan daun bawang
Garam dan serbuk perasa secukupnya
Minyak untuk menggoreng
Cara membuat
Daging dibersihkan, dicindang dan toskan airnya
Kupas ubi kentang dan hiris tipis-tipis kemudian rendamkan ke dalam air garam
Bawang merah dimayang
Daun sup dicincang halus
Panaskan minyak, goreng kentang hingga kuning kemudian toskan minyak
Tumbuk kentang bersama bawang merah
Gaulkan daing, daun sup, garam, serbuk perasa dan lada sulah ke dalamnya
Telur dipukul hingga kembang
Kepalkan kecil-kecil bahan daging
Celupkan ke dalam telur dan gorengkan sehingga kuning
Angkat dan hidangkan
Sumber: http://www.geocities.com