Bahan
600 gr daging lembu tanpa lemak
(3 sudu makan) minyak sayuran
3 gr (1/2 sudu the) garam
200 ml (1 cawan) air
10 gr (10 biji) cili kering
120 gr (12 ulas) bawang merah
20 gr (4 ulas) bawang putih)
90 gr (1 biji) bawang besar – dipotong bulat
50 gr (1/2 cawan) kacang peas
50 gr (1 biji) lobak merah – dipotong kiub
2 helai daun salad
Cara membuat
Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang telah digiling halus sehingga garing
Masukkan daging lembu dan air
Masak sehingga kering
Masukkan bahan untuk hiasan dan hidangkan
Sumber: http://www.geocities.com
600 gr daging lembu tanpa lemak
(3 sudu makan) minyak sayuran
3 gr (1/2 sudu the) garam
200 ml (1 cawan) air
10 gr (10 biji) cili kering
120 gr (12 ulas) bawang merah
20 gr (4 ulas) bawang putih)
90 gr (1 biji) bawang besar – dipotong bulat
50 gr (1/2 cawan) kacang peas
50 gr (1 biji) lobak merah – dipotong kiub
2 helai daun salad
Cara membuat
Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang telah digiling halus sehingga garing
Masukkan daging lembu dan air
Masak sehingga kering
Masukkan bahan untuk hiasan dan hidangkan
Sumber: http://www.geocities.com