Bahan
750 gr daging tanpa tulang
4 camca besar minyak masak
2 camca teh kicap cair
1 camca teh soda bikarbonat
1 biji telur (dipukul)
1 camca besar tepung jagung
1 camca besar gula
1.2 camca garam
1 camca teh serbuk perasa
2 camca besar kicap cair
½ camca teh kicap hitam
1 camca besar saos tiram
1 camca besar gula
½ camca teh minyak bijan
½ cawan air rebusan
1 camca besar tepung jagung
2 camca besar air (tepung jagung digaul hingga rata)
Garam dan lada secukupnya
Cara membuat
Potong daging kepada ketulan yang besar (tebal lebih kurang 3 mm)
Bahagian belakang pisau agar menjadi lembut
Perapkan daging dengan bahan perasa. Biarkan selama 2 jam
Pijarkan minyak dalam kuali
Gorengkan daging hingga kuning keperang-perangan di kedua-dua belah
Angkat dan aturkan dalam pinggan
Masukkan kesemua bahan saos kecuali campuran tepung jagung ke dalam periuk
Biarkan mendidih
Tambahkan campuran tepung jagung untuk memekatkannya
Tuangkan saos ke atas daging dan hidangkan panas-panas
Sumber: http://www.geocities.com