Bahan
200 gr mentega
300 gr telur
150 gr tepung gandum
50 gr gula aising
5 sudu kecil esen vanila
3 gr rempah kek lapis
200 gr kepingan masam-masam manis (haw flakes)
Cara membuat
Campurkan tepung dengan rempah kek
Buah prun dibuang biji dan dibelah tiga
Pukul mentega, telur dan gula hingga kembang dan berkrim
Masukkan tepung, rempah dan esen vanila dan gaulkan hingga rata
Griskan acuan kek (bentuk 4 segi)
Masukkan sesenduk adunan kek ke dalam acuan dan bakar dalam ketuhar dengan suhu 180 C hingga masak
Taburkan sesenduk lagi adunan kek ke atasnya dan bakar semula sehingga masak
Ulangi proses itu sehingga habis semua adunan
Bagaimanapun untuk lapisan ketiga dan seterusnya, gunakan api bahagian atas saja
Setelah semua lapisan kek siap dibakar, panaskan semula api bahagian bawah dan juga atas dan bakar kek selama 10 menit
Sumber: http://www.geocities.com