Bahan
1,5 kg ubi keledek
7-8 sudu besar tepung gandum (mengikut keadaan adunan)
Gula untuk diisi ke dalam kuih
1 cawan minyak untuk menggoreng
Cara membuat
Ubi direbus dan dilecek
Gaul keledek dengan tepung hingga menjadi adunan yang licin dan lembut. Kalau masih lembik tambahkan tepung (mengikut jenis keledek yang dipilih)
Ambil sedikit adunan dan leperkan
Isi sedikit gula, dantumkan dan bentuk bulat membujur
Bila semua adunan telah diisi gula dan dibentuk, panaskan minyak dan goreng hingga kekuningan
Sumber: http://www.geocities.com
1,5 kg ubi keledek
7-8 sudu besar tepung gandum (mengikut keadaan adunan)
Gula untuk diisi ke dalam kuih
1 cawan minyak untuk menggoreng
Cara membuat
Ubi direbus dan dilecek
Gaul keledek dengan tepung hingga menjadi adunan yang licin dan lembut. Kalau masih lembik tambahkan tepung (mengikut jenis keledek yang dipilih)
Ambil sedikit adunan dan leperkan
Isi sedikit gula, dantumkan dan bentuk bulat membujur
Bila semua adunan telah diisi gula dan dibentuk, panaskan minyak dan goreng hingga kekuningan
Sumber: http://www.geocities.com