Bahan
125 gr mentega
100 gr gula kastor
100 gr mentega kacang (peanut butter)
Setitik esen vanila
1 biji telur
1 biji kuning telur (untuk glis)
180 gr tepung gandum
½ camca the serbuk penaik – diayak bersama
Secubit garam
Cara membuat
Mentega, gula, esen vanila dan mentega kacang dipukul hingga kembang
Masukkan telur dan tepung
Gaul adunan hingga rata
Canaikan adunan dan terap dengan penerap biskut mengikut pilihan sendiri
Aturkan kepingan biskut ke atas dulang pembakar yang telah berlenser dengan majerin cair
Gliskan dengan kuning telur
Bakar di dalam ketuhar bersuhu 200 c atau gunakan gas no. 6 selama 40 menit
Sumber: http://www.geocities.com
125 gr mentega
100 gr gula kastor
100 gr mentega kacang (peanut butter)
Setitik esen vanila
1 biji telur
1 biji kuning telur (untuk glis)
180 gr tepung gandum
½ camca the serbuk penaik – diayak bersama
Secubit garam
Cara membuat
Mentega, gula, esen vanila dan mentega kacang dipukul hingga kembang
Masukkan telur dan tepung
Gaul adunan hingga rata
Canaikan adunan dan terap dengan penerap biskut mengikut pilihan sendiri
Aturkan kepingan biskut ke atas dulang pembakar yang telah berlenser dengan majerin cair
Gliskan dengan kuning telur
Bakar di dalam ketuhar bersuhu 200 c atau gunakan gas no. 6 selama 40 menit
Sumber: http://www.geocities.com